Ταυτοτητα

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ιδρύθηκε το 1983 από την ψυχολόγο                  Χ. Κατάκη και εδρεύει στην Αθήνα. Είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο, το οποίο:

    • προσφέρει θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα, οικογένειες και ζευγάρια·
    • παρέχει εκπαίδευση και εποπτεία σε ευρύ φάσμα επαγγελματιών και οργανισμών που ασχολούνται με τον άνθρωπο και τα συστήματα στα οποία ανήκει·
    • διοργανώνει σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια·
    • ασχολείται με την έρευνα και με εκδόσεις.

Εδώ και 30 χρόνια, οι συνεργάτες μας μαζί με τα άτομα, τις οικογένειες και τις ομάδες που το περιβάλλουν, αγωνιζόμαστε για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση της ψυχικής υγείας.

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δράσεων

Το σκεπτικό

Μέσα από αυτή τη μακρόχρονη εμπειρία και πράξη, το Εργαστήριο έχει εξελιχθεί σε έναν πολύπλευρο και πολυπρόσωπο οργανισμό και διευρύνει συνεχώς τους προσανατολισμούς και τις δραστηριότητες του. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στην κρίση στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μας. Προκειμένου να συμβάλλουμε στην κατανόηση και την αντιμετώπισή της αναγγείλαμε, το 2010, το Πρόγραμμα Κοινωνικών Δράσεων (ΠΚΔ).

Ο σχεδιασμός του ΠΚΔ είχε ως αφετηρία τη διαπίστωση ότι, πίσω από τα οικονομικά προβλήματα –τα οποία ευθύνονται για τη θέση που, ως χώρα, πήραμε στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης– κρύβονται βαθύτερα κοινωνικά προβλήματα που ελλόχευαν από καιρό και τα οποία η οικονομική αυτή κρίση έφερε και θα συνεχίσει να φέρνει στην επιφάνεια.

Εξετάζοντας τα τεκταινόμενα από την συστημική οπτική –η οποία αποτελεί και το θεωρητικό υπόβαθρο για την ερευνητική, θεραπευτική, εκπαιδευτική και εκδοτική δραστηριότητα μας– γνωρίζουμε πως η κρίση που βιώνουμε θα μπορούσε να γίνει το εφαλτήριο μιας ουσιαστικής και βαθιάς μεταμόρφωσης: κάτω από το έκδηλο χάος υπάρχει μια άλλη τάξη πραγμάτων, που όταν έρθει η ώρα, θα εκδηλωθεί με τη μορφή νέων δομών και νέου κύκλου διεργασιών σε ανώτερα επίπεδα οργάνωσης.

Οι στόχοι μας

Με στόχο να συμβάλλουμε στις αναθεωρήσεις και αλλαγές που απαιτούν οι προκλήσεις των καιρών, θελήσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουμε δράσεις, μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με άλλα πλαίσια, κοινωνικούς φορείς και δίκτυα.

Θελήσαμε, επίσης, να προσφέρουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και ομάδες δυνατότητα συμμετοχής στις δράσεις μας, ακολουθώντας το πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, που 30 χρόνια τώρα αποτελούν τη θεμέλια λίθο του έργου μας. Οι ενέργειές μας στο σύνολό τους, αποβλέπουν στη διαμόρφωση μιας πιο συνειδητοποιημένης και λειτουργικής κοινωνίας για όλους μας.

Η υλοποίηση των δράσεων έχει ήδη ξεκινήσει, σε συνεργασία με πολλά άτομα και φορείς που, όπως το επιστημονικό προσωπικό και οι συνεργάτες του Εργαστηρίου, προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και το χρόνο τους εθελοντικά. 

~

Ενημερωτικά έντυπα για το Πρόγραμμα Κοινωνικών Δράσεων:

Γράμμα Επιστημονικής Επιτροπής

Αναφορά προόδου Αρ.1

Advertisements

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολη σχολιου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Εργαστηριο Διερευνησης Ανθρωπινων Σχεσεων:

Αίαντος 3, Βριλήσσια, Τ.Κ.:15235
Τηλ.: 210 8063665, 210 6129290
Fax: 210 8062113
Ε-mail: info@ergastirio.eu
Website: http://www.ergastirio.eu

μερικες… γεφυρες ακομα:

ΑΡΧΕΙΟ ~ οι δημοσιευσεις του blog ανα ημερομηνια:

ΑΡΧΕΙΟ ~ οι δημοσιευσεις του blog ανα κατηγορια:

Δημοφιλη κλικ:

  • Κανένα

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες δημοσιεύσεις του blog, συμπληρώστε το e-mail σας παρακάτω και πατήστε 'Εγγραφή'

Επισκεπτες

  • 22,968 hits
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: